Taal:
HomeOver Bali › Omgeving

Omgeving

U kunt in de omgeving van de estate heerlijk wandelen.


In onze straat, Jalan Mawar, bevinden zich ook andere huizen van buitenlanders. Direct achter de estate liggen wijngaarden en rijstvelden, en enkele kilometers verderop de bergen van midden-Bali.


Vanuit de tuin kijkt u naar rechts uit over zee uit naar een baai met vissersscheepjes en aan de linkerzijde ziet u de westpunt van Bali en, bij helder weer, het oostelijke puntje van Java.


Net ten westen van Lokapaksa ligt een hotel, waar u terecht kunt voor allerlei “wellness” behandelingen.

Omgeving

Op zo’n 2 kilometer naar het oosten ligt de regionale marktplaats Seririt met winkels, een supermarkt en een geldautomaat van BNI en die internationale bankkaarten accepteert.


Tien kilometer verderop oostwaarts ligt Lovina met een ruime keus aan bars, winkels en restaurants van eenvoudig en lekker tot sterren-niveau.


Lovina is niet de naam van van een plaats maar van een gebied in Noord-Bali langs de doorgaande weg aan de noordkust dat bestaat uit de dorpen Temukus, Kaliasem, Kalibukbuk, Banyualit, Anturan, Tukad Mungga en Pemaron. Het gebied Lovina wordt aangegeven door 2 dolfijnenpoorten. In Kalibukbuk, het centrum van Lovina, zijn de meeste restaurants en winkeltjes.    

 

Het fijne van Noord-Bali is dat je 100m meter van de doorgaande weg al het echte Balinese leven ziet,
in tegenstelling tot de plaatsen in het zuiden,
waar het drukke massatoerisme de Balinese sfeer overheerst.

 

Een autokwartiertje voorbij Lovina naar het oosten bevindt zich de voormalige hoofdstad van Bali, Singaraja, met alle noodzakelijke voorzieningen zoals banken, huisarts, tandarts, een Carrefour supermarkt en een ziekenhuis.

 

In Banjar zijn vulkanische Warme bronnen en een Boeddhistische tempel.

 

In Temukus zijn een cacao museum met restaurant en een Krishna megamarkt voor Balinese kleding en andere dingen.

 

Alle bezienswaardigheden op Bali zijn vanaf Lokapaksa in principe binnen 1 dag te bezoeken, want de grootste rijafstand van noord naar zuid is zo’n 3-4 uur.

 

 

Omgeving