Taal:
HomeOver Bali › Algemeen

Algemeen

Het eiland Bali is zo’n 160 km lang en 110 km breed en ligt ten zuiden van de evenaar. Op dit prachtige eiland met een onvoorstelbare diversiteit aan natuurschoon heeft de bevolking een eigen unieke en kleurrijke Hindoe cultuur ontwikkeld met overal tempels, offerplaatsen en ceremonies. In het noorden en binnenland van Bali leeft deze authentieke cultuur bijna onaangetast voort.

 

Zo’n 85% van de bevolking is Hindoe.


Zoekt u met name drukte, disco’s, menigten en avondvertier dan kunt u beter in het zuiden verblijven, bijvoorbeeld in Kuta en omgeving.

 

Zoekt u echter meer rust, luxe en privacy met toch de mogelijkheid om veel van Bali te zien, dan bent u hier op de juiste plek.

Algemeen

Bali kent een tropisch klimaat. De temperatuur schommelt het gehele jaar door overdag rond de 30 graden en ’s nachts zo’n 24 graden.


Bali is dus het hele jaar door uitstekend te bezoeken. Aan zee waait doorgaans overdag een zeebriesje die voor enige verkoeling zorgt.

 

In de bergen in midden Bali is het koeler en vaak bewolkt.
Van half december tot eind maart is het de regentijd van de moesson, maar dat beperkt zich meestal tot een korte fikse bui in de namiddag. In het noorden is het ook minder regenachtig dan in het zuiden. Bali is geen malaria gebied.

Algemeen